Aktivnosti u OŠ Veselka Tenžere kroz protekli mjesec

Aktivnosti u OŠ Veselka Tenžere kroz protekli mjesec

Učenici OŠ Veselka Tenžere i ove godine pripremili su priredbu povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Kroz priredbu, nizale su se recitacije, pjesme te igrokazi prigodnog sadržaja s temom Božića i porukom koja proizlazi iz najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Moto priredbe bio je „Dobro je činiti dobro“, što je ujedno bio i naziv jednog igrokaza.  Na kraju priredbe priređena je tombola za sve učenike, a tombolu su osigurali  djelatnici škole.
Učenici su vrijeme došašća, vrijeme pripreme za Božić, obilježili i aktivnostima kroz sekcije. Izdvajamo članove kreativne sekcije koji su kitili učionice, pravili jaslice, a svaku nedjelju došašća obilježili su simboličnim crtežom paljenja svijeće na prozorima škole. Pravljeni su i adventski vijenci te raznoliki nakit za jelke.
Vrijedno je spomenuti i  humanitarnu akciju učenika i djelatnika škole-mali doprinos od srca za ljude u potrebi.
Prije ovih božićnih aktivnosti obilježen je i Mjesec knjige.
Učenici su posjetili spomen kuću književnika Rajka Glibe. Uživali su čitajući i slušajući stihove koje je pok. Glibo posvetio svom Uzdolu. U mjesecu listopadu provedena je i anketa o čitanju te natjecanje u čitanju s prigodnim nagradama za osvojena prva tri mjesta, a sve u cilju kako bi se učenike potaknulo na više čitanja, manje prepisivanja, više boravka u prirodi, a manje uz mobitel. Škola u prirodi bila je  prava prigoda iskoristiti sunčani listopadski dan i otići do kanjona Volujaka.
S Uzdola šaljemo pozdrave, s nadom i vjerom u bolje sutra želimo čestit Božić te obilje Božjeg blagoslova u 2020. godini svima.

na vrh članka