Proslava sv. Ante Padovanskog u Zvirnjači

  • Napisao/la  RP
Proslava sv. Ante Padovanskog u Zvirnjači

U brojnim mjestima diljem BiH danas je proslavljen blagdan „najomiljenijeg“ sveca – sv. Antuna Padovanskog, Tako je bilo i u malom planinskom selu rumbočke župe – Zvirnjači. Sv. Antun od davnina se štuje u Zvirnjači i njemu u čast je posvećena i mala crkva.

Zvirnjaci i drugi vjernici, za patron sela pripremali su se kroz misu Uočnicu, pod kojom je upriličen blagoslvo novoizgrađene kapelice i blagoslov spomen-obilježja Zvirnjacima poginulima u Drugom svjetskom ratu

Svečanu svetu misu danas je predvodio i pod njom propovijedao fra Zdravko Anđić, župnik iz Zenice. Nakon mise, u crkvi je upriličen blagoslov djece.

Proslavu ovoga blagdana svojim pjevanjem i sviranjem uveličao je Župni zbor iz Rumboka, pod ravnanjem prof. Sonje Jozić.

Blagdan sv. Antuna prigoda je za okupljanje i druženje brojnih Zvirnjaka koji su raseljeni dlljem svijeta kao i njihovih prijatelja. Inače, crkva sv. Antuna u Domovinskom ratu bila je teško oštećena tenkovskim granatama i u proteklih nekoliko godina u potpunosti je obnovljena.

na vrh članka