Ramsko-sinjsko hodočešće u Nazaret

  • Napisao/la  RP
Ramsko-sinjsko hodočešće u Nazaret

Dragi štovatelji Blažene Djevice Marije, Majke od Milosti,  Gospe ramske-Gospe sinjske,

želimo  vas upoznati s jednom zanimljivom idejom, koju zajedno sa svojim narodom  kane ostvariti  ramski i sinjski fratri: 

Organiziramo zavjetno hodočašće u Svetu zemlju, s posebnim usredotočenjem na  Nazaret, Gospin i Isusov zavičaj. Za to postoji i poseban razlog:

Kanimo Gospinu svetištu u Nazaretu ponijeti naš zavjetni dar: repliku  nama već  poznatog Gospina lika u bronci, ukrašen zlatnim zvijezdama i dragim kamenjem, rad akad. kipara Kuzme Kovačića.

To je naime  s dopuštenjem autora  treći odljev. Original kako vam je poznato nalazi se  u  Gospinoj crkvi na Šćitu, drugi odljev u Gospinoj crkvi u Sinju.

Ovo činimo u duhu duge kršćanske hodočasničke tradicije da  pojedini narodi Gospin lik koji se kod njih štuje donesu i u ovo svetište u Nazaretu.

Tako će naš prepoznatljiv  Gospin lik pred kojim smo stoljećima pobožno  stajali i rasli u slobodi  biti postavljen u Nazaretu  s naslovom „Gospa ramska-sinjska“.

Tko može biti dio ovog najljepšeg hodočašća neka se ohrabri i krene.

Evo nekoliko važnih informacija o ovom hodočašću:

Letjeli bismo avionom  iz Splita 6. studenoga 2018. i vratili bismo se u Split 13. studenoga 2018. godine. Cijena polupansiona je 8.970,- KN. Predbilježbu i prvi dio uplate potrebno je izvršiti do 10. srpnja 2018.  Program i sve ostale informacije  možete  dobiti u Franjevačkom samostanu na Šćitu.

na vrh članka