Najava: Nadbiskupijski križni put mladih na Šćitu

  • Napisao/la  RP
Najava: Nadbiskupijski križni put mladih na Šćitu

Posljednih nekoliko godina, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizirao je Dekanatski križni put u dekanatima Vrhbosanske nadbiskupije. Ove godine na prijedlog Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije u vremenu korizme i priprave za Uskrs Centar za mlade organizira Nadbiskupijski križni put mladih.

Nadbiskupijski križni put će se održati 6. travnja 2019. godine u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rami – Šćit pod geslom S mladima donijeti Evanđelje svima. Križni put će biti oblik priprave za predstojeći najveći kršćanski blagdan Uskrs. 

Predviđeno je da se mladi na Šćitu okupe u subotu, 06. travnja do 10:30 sati. Procesija i pobožnost Križnog puta započet će u 11:00 sati ispred Etnografskog muzeja Franjevačkog samostana u Rami te će se procesija kretati kroz obližnje šumsko područje oko samostana. Križni put završava euharistijskim slavljem koje će predvoditi pomoćni biskup vrhbosanski, mons. dr. Pero Sudar, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u 12 sati.

Nakon procesije Križnog puta, euharistijskog slavlja i ručka, mladima će biti pružena prilika za obilazak etnografskog muzeja. U neslužbenom dijelu programa koji će uslijediti nakon toga imat će priliku za obilazak Ramskog jezera i područja oko samostana, te za druženje i upoznavanje.

Etno skupina Čuvarice iz Rame animirat će pjevanje mise i postaja Križnog puta, a mladi iz svih dekanata bit će zaduženi za čitanja tekstova postaja Križnog puta, te za nošenje križa tijekom procesije. Prijevoz iz svojih župnih zajednica do Rame organiziraju župe/župnici, a Centar za mlade snosit će troškove ručka i preostale troškove organizacije.

Molimo Vas da se ukoliko ste u mogućnosti uključite u ovu korizmenu pobožnost za mlade, dolaskom, ali i uključivanjem mladih iz svojih župa u gore navedene aktivnosti, čitanja i nošenje križa, kako bismo imali predstavnike svih dekanata.

Sve eventualne upite te potvrdu dolaska možete uputiti na broj telefona +387 33 788 225 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovorna osoba je Valentina Gluvić, koordinatorica.

na vrh članka