U Borovici kod don Ivana

U Borovici kod don Ivana

Već treću godinu zaredom vesela družina iz Rame organizira dvodnevni posjet nekadašnjem prozorskom kapelanu  Ivanu Butumu na Borovicu, općina Vareš.

Ove godine pripreme su počele nešto ranije pa je nestrpljenje i iščekivanje polaska na put  svakim danom bilo sve jače. U odnosu na prošlu godine ovaj put  pred polazak nas je čekalo lijepo,ugodno i vedro jutro što je odmah bio pokazatelj dobre i vesele  atmosfere. Nakon završnih  priprema i jutarnje kavice na put smo krenuli uz molitvu,odlično raspoloženje i bez  prevelike žurbe (stanka skoro svakih pola sata). Prva postaja našeg putovanja bili su Rankovići kod Novog Travnika gdje smo nakratko odmorili i fotografirali. Sljedeće usputno odredište bio je Franjevački samostan u Kraljevoj  Sutjesci. Iako je većina  imala priliku ranije vidjeti ljepote samostana, jedan dio ekipe se prvi put upoznao sa znamenitostima i originalnošću samostana.

Nakon „dugog“ putovanja u poslijepodnevnim satima stigli smo do Borovice. Tu nas je dočekao dragi domaćin don Ivan. Nije mogao sakriti oduševljenje našim dolaskom. Kao pravi domaćin  dočekao nas je i zaželio dobrodošlicu zdravicom. Poslije zdravice,druženje nastavljamo uz iće, piće i zvuke harmonike do jutarnjih sati.

Sutradan nakon doručka, don Ivan je služio svetu misu za svoje župljane i sve nas.

Sve što je lijepo kratko traje. I ovogodišnje druženje na Borovici će nam ostati u lijepom sjećanju. Ovom prilikom zahvaljujemo Ivanu i njegovim prijateljima na gostoprimstvu i druženju.

Nikica Beljo

na vrh članka