Foto: Primanje novih članova Frama-e na Šćitu

Foto: Primanje novih članova Frama-e na Šćitu

Danas, pod svetom misom u kapelici Franjevačkog samostana Rama-Šćit upriličen je obred primanja novih članova u Franjevačku mladež.

Na početku misnog slavlja riječ pozdrava uputio je fra Andrija Jozić, ramski gvardijan i župnik koji je zadnjih godina pastoralno skrbio za ovu skupinu mladih. Misu je predvodio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene uz koncelebraciju gvardijana fra Andrije, fra Mije Džolana, duhovnog asistenta Franjevačkog svjetovnog reda i asistenciju đakona fra Antonija Gašića koji je posljednjih nekoliko mjeseci pastoralno radio s framašima.

Obredu primanja pristupio je 21 mladić i djevojka, a još 11 novih članova svoj put formacije u Franjevačkoj mladeži nastavljaju kao simpatizeri. Nakon propovijedi fra Davora Petrovića, predsjednica Frame Bosne Srebrene Ana Jurić prozvala je kandidate koji žele biti primljeni u Franjevačku mladež, a oni su spremno izrekli svoje: „Evo me.“ – odazivajući se pozivu nasljedovanja Krista po primjeru svetog Franje Asiškog.

Pod svetom misom pjevao je zbor Frame Rama-Šćit. Po završetku mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje kod Ramskog križa te domjenak i druženje za domaće framaše i njihove goste iz Frame Rumboci. Framašima želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na Kristovu i Franjinu putu.

na vrh članka