3. Ramski polumaraton 2020. - Upute na natjecatelje i građane

  • Napisao/la  RP
3. Ramski polumaraton 2020. - Upute na natjecatelje i građane

U nedjelju 30. kolovoza 2020. godine u 17:00h u Rami će biti održan „3. Ramski polumaraton 2020.“. Organizatori ističu kako je sve spremno za najljepšu i najbržu utrku u BiH, ali i u Europi. Na utrci se očekuje oko 150 trkača koji su podjeljeni u tri utrke; polumaraton, štafetni polumaraton i pet kilometara. Organizatori očekuju oko 50 djece na dječjoj utrci.

Zbog trenutačne situacije i donesenih zdravstvenih mjera i preporuka, stotinjak natjecatelja je otkazalo svoj dolazak i sudjelovanje na 3. Ramskom polumaratonu.

Molimo sve stanovnike Rame za razumijevanje, jer će promet biti u potpunosti zatvoren u vremenskom razdoblju od 16:30h do 18:30h.

Upute za TRKAČE i DJECU:

Preuzimanje startnih paketa za polumaraton, štafetni polumaraton i utrku od 5 kilometara je na Šćitu u nedjelju, 30. kolovoza 2020. godine od 12:00h do 15:00h.

Preuzimanje startnih brojeva za sudionike dječje utrke je u nedjelju, 30. kolovoza 2020. od 12:00h do 16:00h.

Vrijeme održavanja utrke je 30. kolovoza 2020. godine u 16:30h na poluotoku Šćitu.

Djeca će biti podijeljena po starosnoj dobi:.

> Prva kategorija 2014. - 2018. godište

> Druga kategorija 2012. – 2013. godište

>Treća kategorija 2010. - 2011. godište

> Četvrta kategorija 2008. – 2009. godište

Ukupna dužina utrke za prvu kategoriju iznosi 300m. Dok dužina za ostale kategorije iznosi 400m.

Start utrke za polumaraton i štafetni polumaraton je u 17:00h od Ramskih vrata (Pentagona), a za utrku od pet kilometara u 17:00h sa Šćita.

JAKO VAŽNO !!!

Natjecatelji polumaratona polaze s autobusima u 15:00h i 15:45h sa Šćita na START utrke.

SADRŽAJ STARTNOG PAKETA (za pravovremene prijave):

-              startni broj sa čipom,

-              unikatna dizajnerska finišerska medalja

-              službena GBT majica utrke

-              okrjepa

-              medicinska skrb

-              elektronsko mjerenje vremena.

MEDALJA ZA SUDJELOVANJE

Svi sudionici koji završe polumaraton, štafetni polumaraton (svi članovi ekipe) i utrku od pet kilometara dobit će jedinstvenu medalju za sudjelovanje.

WC-i

Kako vodimo brigu o okolišu u ciljnoj ravnini udaljenosti 100m se nalaze WC-i koji su u sklopu samostanskih prostorija. Svi natjecatelji su obavezni koristiti iste. Obavljanje nužde izvan za to predviđenih objekata je najstrože zabranjeno te može rezultirati diskvalifikacijom.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Proglašenje pobjednika je sastavni dio natjecanja. Proglašenje počinje u 19:30h. Svi dobitnici nagrada obavezni su, javiti se organizatoru, neposredno uz pozornicu u 19:30h. Na proglašenje se mora doći osobno, a naknadno uručenje nagrada nije moguće.

PARKING

Natjecatelje molimo, neka planiraju svoj dolazak na Šćit, u nedjelju što ranije, a najkasnije do 15:00h. Cijeli promet će biti zatvoren od 17:00h do 19:30h na Šćitu. Poslije 16:30h nema ulaska na Šćit niti izlaska do 19:30h. Prilikom dolaska na Šćit do 15:30h u nedjelju, svoje vozilo možete parkirati na besplatnom parkingu na Šćitu, oko 300m do 2 km udaljeno od cilja utrke.

AUTOBUS

Natjecatelji polaze s autobusima u 15:00h i 15:45h sa Šćita. Molimo sve sudionike neka vode brigu o polasku autobusa na start utrke. Također, natjecatelji prijavljeni za štafete neka izađu na križanju put Orašac – put Tomislavgrad (vozači autobusa će ih obavijestiti). Svi natjecatelji ili štafetne izmjene koje završe, neka se strpe neko vrijeme, jedan autobus će ih vratiti u ciljnu ravninu.

ŠTAFETA

Prvi trkač (prva izmjena) starta zajedno sa ostalim trkačima od Ramskih vrata i trči 7.7 km.

Drugi i treći trkač (druga i treća izmjena) čekaju na križanju puta Orašac – put Tomislavgrad. Drugi trkač (druga izmjena) trči 5.1 km i vraća se na isto mjesto gdje je preuzeo. Treći trkač ( treća izmjena) također preuzima na križanju puta Orašac – put Tomislavgrad i  trči 8.3 km.

Prva i druga izmjena završavaju na istom mjestu i vraćaju se zajedno autobusom.

OKRIJEPNE STANICE

svakih 3 do 5 km

VAŽNO !!!

Ove godine posebnu pažnju stavljamo na sigurnost i zdravlje trkača te cijele organizacije. Dat ćemo sve od sebe kako bismo proveli mjere i preporuke donesene s ciljem prevencije.

Stoga, je svaki trkač dužan imati masku, te držati propisanu distancu prilikom vožnje u autobusu. Molimo Vas za odgovornost i pridržavanje svih navedenih smjernica, kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Također, s obzirom na nove odredbe Stožera civilne zaštite općine Prozor-Rama i trenutne situacije s Covid-19 virusom, donesena je odluka kako se sva sportska događanja održavaju bez prisustva publike. Stoga, molimo sve one koji ne trče polumaraton i čija djeca ne trče dječju utrku da ne budu pristuni. Primorani smo na takvu zamolbu zbog zdravlja svih nas. Hvala svima na poštivanju mjera i razumijevanju!

Organizacijski odbor Rama u srcu

na vrh članka