Najava: Proslava sv. Ilije u Doljanima

  • Napisao/la  RP
Najava: Proslava sv. Ilije u Doljanima

Doljani će i ove godine na poseban način proslaviti svog zaštitnika, svetog Iliju, proroka. Bit će to u subotu 20. srpnja 2019. godine. Svečano misno slavlje u 11 sati predslavit će don Ivica Boras, župnik župe svetog Mateja iz Mostara (Rudnik), a za vrijeme svete mise pjevanje će uzveličati zbor mladih, također, iz župe svetog Mateja iz Mostara. Kao i svake godine i ovogodišnja proslava svetog Ilije započet će misama trodnevnicama.

(srijeda, četvrtak i petak) u 19 sati. Prvi dan trodnevnice bit će misa na nakanu mladih, drugi dan trodnevnice bit će misa na nakanu starih, bolesnih i ostavljenih, a treći dan trodnevnice bit će sveta misa kod križa na Valju za sve poginule u svim ratovima. Treći dan misu će predslaviti don Marko Šutalo, župnik iz Jablanice i predstojnik Teološko katehetskog instituta u Mostaru. Prije svetih misa bit će prigoda za svetu ispovijed.

Sveti Ilija, prorok, je zaštitnik Bosne i Hercegovine. Pođimo u Doljane i molimo Boga da po zagovoru svetog Ilije nas učini jakim živjeti kreposti u svom životu i u svom vremenu.

na vrh članka