Upoznajte Ivana Slišku, jedinog certificiranog arborista u BiH

Novo vrijeme sa sobom donosi i brojne promjene u svakom pogledu. Neka zanimanja, koja su donedavno bila vrlo tražena, polako nestaju, dolaze nova, kojima se trenutačno bavi mali broj ljudi. Neka od tih zanimanja prilično su opasna i zahtjevaju vještine i spretnost, pa i hrabrost. Jedno od njih je i zanimanje Arborist.

  • Napisao/la

Foto: Mladi iz Župe Prozor prikupljali hranu za socijalno ugrožene obitelji

Župljani Župe Prozor danas su se pridružili akciji „72 sata bez kompromisa“ te su mladi prikupljali pomoć u vidu hrane u četiri prodajna objekta u Prozoru koja će ići za potrebite u Župi, dok su odrasli pravili domaće salate koje će ići za misije. Potrepštine su prikupljene u trgovinama „Sičaja“, „Alf market“, „Baković“ i „Konzum“.  

  • Napisao/la

Najava: Misa za pobijene stanovnike Maglica

Mjesec listopad, u ramskoj povijesti, sinonim je za stradanja, počevši od vremena turske vladavine, pa do listopada 1992. godine. Ono što se dogdilo početkom listopada 1942.  godine, zauvijek je obilježilo brojne generacije i utjecalo na njihove živote. Rijetke su obitelji koje tih dana nisu izgubile nekoga svoga.

  • Napisao/la

Frama Rumboci u akciji čišćenja groblja

Članovi rumbočke FRAMA-e, već dulji niz godina sudjeluju  u cijelom nizu aktivnosti koje se provode u njihovoj župi. Od sudjelovanja u organizaciji raznih događanja u župi, do akcija čišćenja i uređivanja crkvenog dvorišta, župne dvorane, prigodne božićne priredbe, Uz već spomenuto, jedna od aktivnosti je i čišćenje i uređivanje mjesnog groblja.

  • Napisao/la
Pretplati se na ovaj RSS feed