Uprava Podravke i Belupa u posjetu Rami

  • Napisao/la  RP
Uprava Podravke i Belupa u posjetu Rami

Jučer su u neslužbenom posjetu Franjevačkom samostanu Rama-Šćit boravili predstavnici jednog od najznačajnijih gospodarskih subjekata u Republici Hrvatskoj, prehrambene kompanije Podravka d.d. Koprivnica, kao i ponajveće farmaceutske tvrtke Belupo d.d. Koprivnica, koja je u vlasništvu Podravke.

Za proizvode Podravke kao i Belupa cijelo tržište BiH ima veliki značaj, ali je između mnogobrojnih poslovnih obaveza višečlana delegacija predvođena predsjednikom Uprave Podravke, g. Marinom Pucarom, te njegovim prvim suradnikom iz Belupa, predsjednikom Uprave Belupa, g. Hrvojem Kolarićem, našla vremena svratiti u Ramu na prvi susret s gvardijanom fra Andrijom Jozićem i kratko upoznavanje s prošlošću, vrijednostima, problemima i perspektivama ramskog  puka.

Gosti su  pokazali veliko zanimanje  za povijesnu tragiku padova i opetovanih veličanstvenih uspona Rame i ramskog puka.

Gvardijan Jozić kao i fra Mijo Džolan iskoristili su priliku da, osim s prošlošću, upoznaju predsjednika Pucara, kao i njegove suradnike iz Podravke i Belupa, sa nasušnom potrebom da velike hrvatske tvrtke poput Podravke i Belupa, koje su značajno prisutne i iznimno cijenjene na području BiH zbog svojih kvalitetnih proizvoda, razmotre mogućnosti organizirane suradnje u proizvodnji nekih temeljnih sirovina, prvenstveno poljoprivrednih za Podravku, koje bi se bazirale na visokim ekološkim standardima kojima Rama raspolaže.

U sastavu delegacije bio je i naš ramski čovjek,  velika srca za Ramu, Marinko Beljo, direktor sigurnosti u Podravki koji se potrudio dovesti prvog čovjeka Podravke i njegove suradnike na upoznavanje s Ramom.

U ime Franjevačkog samostana Rama-Šćit, gvardijan fra Andrija Jozić posebno je zahvalio predsjedniku Uprave Podravke, g. Marinu Pucaru, što je našao vremena da sa svojim suradnicima posjeti Ramu. 

Na kraju, dano je obećanje da ovo nije posljednji susret u Rami i posljednji razgovor o Rami. Dobro bi bilo da se uključe svi koje se i ex professo trebaju uključiti.

na vrh članka