Bježi li uprava EP HZ HB u Ramu i pravi li paralelni zdravstveni sustav?

  • Napisao/la  RP
Bježi li uprava EP HZ HB u Ramu i pravi li paralelni zdravstveni sustav?

Jučer se brzinom požara kroz Ramu proširila vijest kako uprava Elektroprivrede HZ HB priprema svoj dolazak i boravak na Ramskom jezeru.

Postavlja se pitanje zašto se to događa? Pokušava li se u Rami napraviti karantena za odabrane?

Sve nadležne službe, odnosno krizni stožeri od federalnog, županijskog pa do općinskog jasni su u kontroli kretanja zbog smanjenja mogućnosti zaražavanja koronavirusa.

Umjesto toga, priča se o  kretanju veće grupe, njihovom dolasku u Motel na brani HE Rama, za njih se nabavlja hrana, sređuje grijanje, sobe… Pomalo se uvlači i panika zbog tih „izabranih“ koji se žele izdvojiti od ostalih građana.

O cijeloj situaciji pitali smo predsjednika Stožera civilne zaštite Prozor-Rama dr. Jozu Ivančevića koji je kazao: „Stožer civilne zaštite Prozor-Rama poduzima sve aktivnosti koje propisuju federalni i županijski krizni stožeri. Na sve moguće načine u skladu sa zakonom štitimo naše građane. Do sada se stanovnici naše općine dobro drže uputa i zapovijedi te ih svakako moram pohvaliti. Činimo sve što je moguće da nam se ne dogodi ono što se dogodilo u bolnici u Mostaru. Jučer su me zvali brojni sugrađani, ogorčeni su i uznemireni. Svi su jedinstveni u osudi ovog pokušaja, nema stranačkih razdvajanja. Neki stanovnici Mluše najavljuju blokadu dolazaka u Motel. Razgovarao sam s direktorom radne jedinice HE Rama te dao jasno do znanja da se takve stvari ne mogu raditi. Imamo zadaću pomoći našem narodu u ovoj borbi za puko preživljavanje i nećemo dozvoliti nikakvo preseljavanje iz drugih mjesta u našu općinu. Nema i ne smije biti nikakvih razlikovanja, nema povlaštenih“.

Stožer civilne zaštite Prozor-Rama u utorak 24. ožujka 2020. godine donio je Odluku o obveznom evidentiranju osoba s prebivalištem izvan općine Prozor-Rama prilikom boravka na području općine Prozor-Rama dulje od 12 sati kojom se želi spriječiti mogući unos koronavirusa. Nadamo se da će oni koji planiraju preseljenja u Ramu shvatiti da za to moraju dobiti određena odobrenja.

Vjerujemo da će biti dovoljno pameti i da neće nitko poduzimati nikakve radnje koje nisu u interesu građana općine Prozor-Rama.

Ramski vjesnik

na vrh članka