Foto: Crkva u Rumbocima u novome ruhu

  • Napisao/la  RP
Foto: Crkva u Rumbocima u novome ruhu

Nakon brojnih priprema, polovicom mjeseca srpnja, započeli su radovi na rekonstrukciji interijera župne crkve sv. Franje Asiškoga u Rumbocima.

Postavljanjem klupa, nakon nepunih pet mjeseci, renoviranje crkve završeno je, i od sljedeće nedjelje, vjernici će ponovno moći nazočiti sv. misama u crkvi.

U sklopu rekonstrukcije, u potpunosti je zamijenjen dosadašnji strop, novim suvremenim materijalima. Rasvjeta je prilagođena prostoru i urađena prema sadašnjim standardima. Kompletna unutrašnjost crkve presvučena je novi slojem žbuke. Prateći suvremene standarde i potrebe, crkva je dobila klimatizaciju, odnosno grijanje

U ondnosu na nekadašnji oltarski prostor, sada je proširen i na njemu dominira veliki kameni oltar.

Prostorija koja je prije renoviranja korištena kao sakristija, od sada će služiti kao župna kapelica, a sakristija je premještena u nekadašnju vjeronaučnu dvoranu koja se nalazi kod glavnog ulaza u crkvu.

Nakon izgradnje nove župne dvorane 2018. godine, i završetka radova na renoviranju unutrašnjosti crkve i pratećih prostorija, župa Rumboci dobila je novi, suvremeni i funkcionalniji crkveni prostor koji je prilagođen standardima današnjice.

Uz prvoga župnika, fra Tihomira Salapića, koji je pokrenuo izgradnju crkve, i fra Ivu Žilića koji je nastavio radove na uređenju crkve, fra Jure Perić, ostat će zapisan kao župnik koji je započeo i u potpunosti završio radove na unutarnjoj rekonstrukciji crkve, izgradnji suvremene kapele i mrtvačnice, proširenju groblja i postavljanju nove ograde i izgradnji suvremene multimedijalne župne dvorane.

Foto: Josipa Petrović

na vrh članka