Nastavak rekonstrukcije puta kroz Mlušu

  • Napisao/la  RP
Nastavak rekonstrukcije puta kroz Mlušu

Nakon početka izgradnje brane HE "Rama“ šezdesetih godina prošloga stoljeća izgrađen je i lokalni put od Podborskog raskrižja do brane, bez kojega se jednostavno nije moglo. Put je izgrađen prema tadašnjim standardima i za sadašnje potrebe bio je preuzak. 2004. godine završena je njegova rekonstrukcija i proširivanje, što je olakšalo svakodnevno prometovanje. Ali ako to kod nas često biva, radovi nisu kvalitetno izvedenii i ubrzo osjetilo.

Dodatno uništavanje puta uslijedilo je tijekom izgradnje vodovoda za naselja od podborskog raskrižja do brane. Izvođač tih radova  prilično se potrudio da napravi što više štete. Navodno vraćanje u provbitno stanje, nakon polaganja cijevi, odrađeno je loše, tako da treba uraditi ponovnu rekonstrukciju na svim dijelovima kuda je kopano zbog izgradnje vodovoda.

Dio puta koji prolazi kroz Mlušu, zbog klizišta bio je problematičan već odavno, a nakon drastičnog pada razine vode 2012., i naglog punjenja, pa onda ponovnog pada razine vode, pa tako nekoliko puta, nastala su brojna klizišta što se najbolje vidi na stanju toga dijela puta.

Pred kraj prošle godine, završena je većina zemljanih radova, te je put bio koliko toliko osposobljen na prometovanje.

Početkom ovoga tjedna započela je druga faza radova kojom će se završiti izgradnja potpornih zidova, zemljani radovi, postavljanje rubinka i na kraju asfaltiranje.

Radove financira Elekroprivreda HZ HB, a njihova vrijednost bez PDV-a iznosi 189.694.000 KM.

na vrh članka