Foto: Zima na ramskim planinama - Plemina stina

Foto: Zima na ramskim planinama - Plemina stina

Za ljubitelja prirode i ramskoga kraja veliki je izazov upoznati ga uzduž i poprijeko. Budući da je to veliki prostor, treba odvojiti puno vremena, ali za prave zaljubljenike, ipak, to nije baš tako teško. Bez obzira na sve, vremena se ipak nekako nađe...

Već dulji niz godina, i prije službenog osnivanja Hrvatskog planinarskog društva „Rama“, nekolicina mladih ljudi, hodajući, posjetila je, i barem donekle upoznala veći dio Rame.

Ipak, nakon nekoliko godina, da bi se lakše moglo promovirati Ramu, njenu prirodu i planine koje ju okružuju, osnovano je planinarsko društvo, koje svojim aktivnostima stvara preduvjete da Rama bude poželjno i poznato planinarsko odredište. To najbolje dokazuju brojni dolasci planinara i planinarskih društava iz BiH i susjedne Hrvatske, posebno na planinu Radušu. Da bismo zainteresiranima približili i druge dijelove Rame, povremeno objavljujemo fotopriloge pojedinih predjela.

Ovaj put, odlučili smo se na kratku fotoreportažu s Plemine  stine koja se nalazi na jugoistočnim obroncima Vran planine. Kad god dođete na taj teren, bilo zimi, bilo u ljetnom periodu ostanete bez riječi na prizore koje vidite pred sobom, kao na dlanu. Možda ovakve reportaže nekoga potaknu da postane član HPD „Rama“ i na taj način upozna ono što je za većinu „skriveno“, a usput naprave dobru stvar za svoje zdravlje, ili možda otkriju sklonosti fotografiranju i fotografiji. Kako god, ne možete „promašiti“ s ovakvim aktivnostima.

na vrh članka