Foto: Održan 3. Ramski polumaraton 2020.

  • Napisao/la  RP
Foto: Održan 3. Ramski polumaraton 2020.

U organizaciji udruge „Rama u srcu“, uz pridržavanje mjera i preporuka nadležnih tijela, danas je održan 3. Ramski polumaraton na kojemu je nastupilo 173 natjecatelja.

Pobjednik 3. Ramskog polumaratona je Osman Junuzović s vremenom 1:06:25. Drugo mjesto osvojio je Srđan Samardžić s vremenom 1:10:58., 3. mjesto osvojio je Belamin Mrkanović s vremenom 1:13:11.

Najbolja u ženskoj konkurenciji, bila je Lucia Kimani s vremenom 1:26.58. Drugo mjesto osvojila je Amela Trožić s vremenom 1:29:44. Treće mjesto osvojila je Snježana Pisarić s vremenom 1:38:26.

Najbolji u utrci na 5000 metara bili su: 1. Mehrudin Šljivar, 2. Marko Buljan, 3. Bahrudin Smirko.

U ženskoj konkurenciji na 5000 metara najbolje su bile: 1. Marija Baketarić, 2. DIjana Balta, 3. Irena Petrušić

Najbolja u štafetnom polumaratonu bila je ekipa “Gluteal Muscles“

Ramski polumaraton utrka je s AIMS certifikatom za stazu na 21,097.5m, a zamišljena je kao najbrži polumaraton u BiH i regiji. Osim brzine stazu karakterizira i najljepši pogled na Ramsko jezero.

Održavanje 3. Ramskog polumaratona, unatoč brojnim ograničenjima i preporukama zbpg pandemije koronavriusa, sportski je događaj godine u Rami. Organizatori su se potrudili da sve bude kako treba i od svih sudionika, mogle su se čuti samo pohvale.

Uz odličnu promociju u turističkom smislu, ovo je i odlična promocija Rame kao domaćina. Pesprijekornoj organizaciji održavanju 3. Ramskog polumaratona svoj doprinos dali su brojni sponzori, volonteri i policija koja je imala zahtjevnu zadaću, koju je odlično odradila.

Čestitamo organizatorima na ideji i realizaciji ovoga zahtjevnog projekta. Projekta značajnog za cijelu Ramu, posebno ramski sport.

Fotografije s 3. Ramskog polumaratona pogledajte ovdje

na vrh članka