Foto: Održan 1. Ramski polumaraton

  • Napisao/la  RPortal
Foto: Održan 1. Ramski polumaraton

U organizaciji udruge „Rama u srcu“ jučer je održan 1. Ramski polumaraton na kojemu su nastupili natjecatelji iz devet europskih zemalja.

Pobjednik 1. Ramskog polumaratona je Gregoe Laszlo s vremenom 1:08:51

Najbolje u ženskoj konkurenciji, bila  su Mađarice Zita Kacser  s vremenom 1:19:32 i Pap Scilla, s vremenom 1:23:26.

Najbolji natjecatelji iz BIH bili su Srđan Samardžić i Alija Imamović koji su osvojili drugo, odnosno  treće mjesto.

U sklopu ovga polumaratona, održana je  i Dječja utrka na kojoj je nastupilo pedesetak djece razvrstanih po dobnim skupinama.

Ramski polumaraton utrka je s  AIMS certifikatom za stazu na 21,097.5m, a zamišljena je kao najbrži polumaraton u BiH i regiji sa startom na 800 metara nadmorske visine, nakon čega se lagano spušta 17 km, zatim slijedi blagi uspon od 400 metara nakon kojeg ponovo slijedi ravni dio trke sa ciljem na poluotoku Šćit. Osim brzine stazu karakterizira i najljepši pogled na Ramsko jezero.

Održavanje 1. Ramskog polumaratona, povijesni je dan za ramski sport. Organizatori su se potrudili da sve bude kako treba i od svih sudionika, mogle su se čuti samo pohvale.

Uz odličnu promociju u turističkom smislu, ovo je i odlična promocija Rame kao odličnog domaćina.

Pesprijekornoj organizaciji održavanju 1. Ramskog polumaratona svoj doprinos dali su brojni sponzori, volonteri i policija koja je imala zahtjevan zadatak, koji je odlično odradila.

Čestitamo organizatorima na ideji i realizaciji ovoga zahtjevnog projekta. Projekta značajnog za cijelu Ramu, posebno ramski sport.

Fotografije pogledajte ovdje

na vrh članka