Foto: Ramci na Zagrebačkom maratonu

  • Napisao/la  RPortal
Foto: Ramci na Zagrebačkom maratonu

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan 27. Zagrebački maraton, na kojemu je nastupila i naša ekipa „Rama u srcu“. Maratonsku utrku završilo je 444 trkačice i trkača. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Hosea Kiplagat Tuei koji je kroz cilj prošao za 2:17:08. Više od četiri minute sporiji je bio Evans Kipngetich Tanui (2:21:34), a na treći je bio Stenly Kipruto (2:21:54). Svi trojica državljani su Kenije.

U ženskoj konkurenciji nije bilo takve dominacije Kenijskih trkačica, jer je na utrci ponovno nastupila reprezentativka Srbije Olivera Jevtić, koja je pobijedila s rezultatom 2:37:11. Na drugom mjestu bila je Kenijka Hellen Jepkosgei Kimutai (2:41:13), a na treće se plasirala Matea Matošević Hačić koja je s 2:48:07 ostvarila i svoje najbolje maratonsko vrijeme ove godine.

Održan je i polumaraton koji je završilo 1968 trkačica i trkača, a najbrži su bili Hillary Kiptum  Kimaiyo (KEN) 1:04:42, Mathew Kosgei (KEN) 1:07:10 i László Gregor (HUN) 1:11:49 inače pobjednik 1. Ramskog polumaratona.

Kod žena slavila je Christine Moraa Oigo (KEN) 1:13:10, dok je druga bila Ruth Nundu Mbatha (KEN) 1:13:16, a treća Bojana Bjeljac (CRO) 1:13:28.

Ovogodišnji maraton po nekim je rješenjima bio bolji od dosadašnjih. Na nekoliko punktova u gradu svirali su glazbenici i podizali atmosferu. Ukupan broj trkača na polumaratonu i maratonu je veći nego lani (2228 – 2017. godine, 2412 – 2018. godine). Ono što treba pohvaliti je i predivna medalja i kvalitetan startni paket. Ono o čemu bi trebalo razmišljati je promjena staze, stvarno je dosadno i pusto trčati od Maksimira do Dubrave natrag, osobito maratoncima koji to moraju dva puta. Opet je Ilica bila usko grlo, sa svim pješacima koji pretrčavaju stazu i smetaju, s nelogičnim ulaskom u cilj gdje se presijeca putanja trkača koji trče prema zapadu.

Naši polumaratonci u sastavu Ante Bošnjak, Franjo Banušić, fra Stjepan Pavličević i Ante Pavličević su odradili utrku, gdje su svi portali prenijeli poduhvat naših polumaratonaca gdje je glavni cilj bila promocija prijateljstva i Rame.

Posebne pohvale idu Aneti Pavličević koja je u konkurenciji djece osvojila 1.mjesto u dječjoj utrci od 60 djece.

Također veliko hvala BK Rama Zagreb na čelu sa Darijom Juričevićem i Marijom Čuljkom koji su imali najbolju okrijepnu stanicu.

„Rama u srcu“

na vrh članka