Foto: Krizma u župi Prozor

  • Napisao/la  RP
Foto: Krizma u župi Prozor

U nazočnosti kumova, kuma, roditelja, rodbine, prijatelja te okupljenih vjernika u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, nadbiskup metropolit Vrhbosanski, uzoriti kardinal Vinko Puljić danas je podijelio sakrament svete Potvrde kandidatima/cama, kojih je ove godine bilo 110.

Nakon svečanog dočeka nadbiskupa Vinka i uspješno položenoga ispita u prepunoj župnoj crkvi, svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje uz koncelebarciju deset svećenika, predvodio je i pod njim propovijedao nadbiskup Vinko Puljić.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, zahvale te uputa izrekao je izrekao je župnik, vlč. Marko Tomić. U ime pripravnika za sv. Potvrdu, nadbiskupa Vinka pozdravili su krizmanici te mu uručili darove.

Nakon navještaja evanđelja, župnik je predstavio nazočne pripravnike i pripravnice za sakrament sv. Potvrde, a nakon toga uslijedila je propovijed.

Obraćajući se pripravnicima za sv. Potvrdu, roditeljima i kumovima, nadbiskup Vinko izrekao je promišljanja vezana za odgoj, spoznaju, svjedočenje, svetost, istinu, odgovornost, primjer... U završnom dijelu propovijedi izrekao je riječi zaziva kako bi sve nazočne Duh Sveti i prosvjetlio i ojačao, potvrdio i utvrdio u krsnoj milosti i tako postali hrabri i radosni vjernici koji se ne boje života. 

U nastavku slavlja sv. Mise, Uzoriti je kardinal, podijelio sakrament svete Potvrde, dječacima i djevojčicama od kojih je lijepi broj bio odjeven u hrvatske tradicionalne nošnje ramskoga kraja, pripravnici su praćeni svojim kumovima i kumama pristupali nadbiskupu koji ih je krizmavao stojeći ispred oltara.

Euharistijsko slavlje i podjelu sakramenta sv. Potvrde, svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

Euharistijsko slavlje završeno je župnim obavijestima, čestitkama nadbiskupa i župnika, blagoslovom, čestitkama i otpustom naroda, a poslije toga i zajedničkim fotografiranjem ispred crkve.

na vrh članka