Peto hodočašće biciklista

Peto hodočašće biciklista

Peto po redu biciklistčko hodočašće Gospi Sinjskoj-Ramskoj krenulo je danas. u 15 h ispred Franjevačkog samostana na Šćitu nakon što ih je blagoslovio fra Branko Malekinušić Dio biciklističkog blagoslova otišao je i predsjednici RH K. G. Kitarović, koja se u tom trenutku našla u posjetu Rami.

Na oveme hodočašću sudjeluje trinaest biciklista koji su krenuli do Livna, gdje završava prva etapa. Biciklisti iz Livna organiziraju doček i druženje s biciklistima-hodočasnicima.

Ujutro će se pridružiti još desetak biciklista iz Livna i popraćeni kamerama HTV-a koji snimaju dokumentarac o hodočasću, nastaviti će preko Prologa -Vagnja odakle će se spustiti u Cetinsku krajinu, a dolazak u Sinj planiran je u popodnevnim satima uoči Velike Gospojine. Biciklisti iz Sinja su vozili i ove godine puni krug Sinj-Blidinje-Rama-Sinj što je oko 300 kilometara i pravi biciklistički pothvat, a u zavjetnom smislu velika žrtva. Kolonu biciklista i ove godine signalizira i logisticki prati Vlado Kudić motornim vozilom do odredišta. Sretno i blagoslovljeno!

na vrh članka