Najava: 1. svibnja Memorijalni uspon na Prokos

  • Napisao/la  RP
Najava: 1. svibnja Memorijalni uspon na Prokos

Već dulji niz godina, u organizaciji planinarskog društva "Orlova stina” iz Tomislavgrada, u spomen na hrvatske vojnike, pripadnike Antiterorističke jedinice iz Lučkog, i vojnog policajca HVO-a, koji su stradali u snježnoj oluji 30. ožujka 1995., održava se memorijalni planinarski uspon na Prokos.

Memorijalni uspon na Prokos, na Vran-planini, u spomen na hrvatske branitelje (četiri pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko i jednog pripadnika Vojne policije HVO-a), koji su na ovome mjestu stradali u velikoj snježnoj oluji 30. ožujka 1995. godine, biti će održan u subotu, 1. svibnja 2021.

Okupljanje sudionika biti će u 9:30 sati na ulazu u Potkose, a polazak u 10:00 sati kroz šumu, preko Štrbine.

U 13:00 sati je polaganje vijenaca, paljenje svijeća te molitva kod spomen-obilježja koju će predvoditi gvardijan franjevačkoga samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić.

Da podsjetimo, 30. ožujka 1995. godine, vraćajući se iz središnje Bosne, kao pratnja generala Janka Bobetka, u snježnoj oluji, stradali su Mladen Jakovljević. Robert Krizmanić,  Krešo Supina, Davor Zbiljski i Ivica Begić.

Poziv za sve ljude dobre volje da se pridruže ovome memorijalu i tako čuvaju uspomenu i sjećanje na stradale hrvatske branitelje.

na vrh članka