Na današnji dan 1992. godine

  • Napisao/la  RP
Na današnji dan 1992. godine

Prva je nedjelja po Uskrsu, nebo je sunčano i umiveno. U 11.30 sati stiže vijest da se među braniteljima na Zvirnjači dogodila nesreća. Pri smjeni straže krhotina minobacačke granate pogodila je u trbuh Iliju Kapčevića Kaparu iz Rumboka.

Na žalost, od posljedica ranjavanja pred večer je umro u Ratnoj bolnici u Rumbocima. Bio je prva žrtva na ovim prostorima. Večer prije kao da je slutio svoju smrt., „Sutra će biti gadno“, bile su njegove riječi. Ranjena su još trojica branitelja, od druge granate kada su pokušali pomoći Iliji, Nikola Ćurćić iz Rumboka, Mario Dolić iz Prozora i Miško Vidakušić iz Rumboka. Životi su im bili ugroženi, dok su ih donijeli u dekama do automobila, što je trajalo tri sata, puno su iskrvarili. Svi su prevezeni u KBC Split.

Služena je sveta misa na Draševu za branitelje koji čuvaju položaje na Idovcu. Šimun Tadić probija put od Ledenice prema Idovcu. Pripadnici HVO-a zauzeli su vojarnu „Draga“ kraj Busovače i razoružali pripadnike JNA. Za odmazdu je granatirano središte

na vrh članka