Foto/video - Zimska idila, prosinac 2020.

Foto/video - Zimska idila, prosinac 2020.

Na sami spomen mjeseca prosinca, mnogi će pomisliti na snijeg, hladnoću, Božić, božićne blagdane, dolazak kući...

Ne tako davno, visoki snijeg i hladnoća bili su sastavni dio božićnog vremena. Posljednjih godina, I to se počelo mijenjati, pa nam Božić ne “donese” snijeg ili kako mnogi vole reći božićnu, blagdansku idiu.

I ove godine, sami blagdan Božića bio je bez bijelog pokrivača. Ali blagdan sv. Stjepana nam je donio zahlađenje i kiša je lagano prešla u snijeg, koji je upotpunio doživljam Božića.

Bez obzira voljeli zimu i snijeg, ili ne, svako godišnje doba ima ono nešto svoje, pa tako i zima.

Ipak, bez obzira na sve probleme nastale zbog padanja snijega, postoji i ona druga strana „medalje“ - biti dio vremena u kojem još uvijek visina snijega može prijeći pedeset centimetara, unatoč čestim „bombardiranjima“ kroz priče o globalnom zatopljenju i otapanju snijega na Grenlandu ili negdje drugdje. Sve to zabilježiti foto ili videosnimcima, koji će s vremenom postati dragocijeni, isto kao oni rijetki koji su nastali '60.-ih godina prošloga stoljeća.

Napretkom tehnologije, sada nije veliki problem vinuti se u visine i sve pogledati iz „ptičje perspektive“. Prestanak padanja snijega, iskoristili smo za „šetnju“ ramskim nebom.

Ramski kontrasti – spoj snijega i vode, spoj bjeline i plavetnila. Uživajte u kadrovima koji se ne viđaju svaki dan...

 

Video sadržaj

na vrh članka