Foto: Na putu R 418 od Rame do Mokronoga

  • Napisao/la  RPortal
Foto: Na putu R 418 od Rame do Mokronoga

Bez obzira voljeli zimu ili ne, kao i ostala godišnja doba, i ona sa sobom donese dvije strane „medalje“ i pozitivnu i negativnu. Negativnu, posebno vozačima. Bez obzira kakvi su uvjeti, ljudi moraju biti u pokretu iz raznih razloga. Neki poslom, neki iz neplanirane potrebe...

Jedna od važniji putnih komunikacija za Ramu, svakako je R 418, koja Ramu spaja s Tomislavgradom i dalje prema Splitu, zimi zbog visokog snijega, nanosa i vjetra zna biti i zatvorena. Sama konfiguracija terena kuda ovaj putni pravac vodi, pogodna je za zadržavanje snježnih nanosa, posebno na nekim mjestima. Unatoč tome, djelatnici putne službe daju sve od sebe da neprohodnost traje što kraće. Uz teške kamione s ralicama, u „akciji“ se često mogu vidjeti teški strojevi bez kojih ne bi bilo moguće odraditi posao.

Unatoč nevremenu praćenom jakim vjetrom i snijegom, ovaj putni pravac je prohodan i promet se odvija bez ikakvih problema. Nanosi snijega na pojedinim mjestima, na kojima su ih uklanjali teški strojevi, svjedoci su kakvi uvjeti su vladali jučer, na ovome putu.

Dio puta koji održava zimska služba Herceg bosanske županije, od Mokronoga pa do Ramskih vrata većim dijelom je bio na udaru jakog vjetra koji je na pojedinim mjestima stvarao nanose, ali zimska služba je bila stalno na terenu i nije bilo većih problema u prometu.

Dio puta od Ramskih vrata do Izlaza, manje je izložen vjetru, pa se samo na pojedinim dijelovma snijeg zadržao.

Svim vozačima koji planiraju ići prema zapadu, želimo sretan i siguran put.

U fotogaleriji ispod, pogledajte fotografije s ovoga putnog pravca.

na vrh članka