Skupina mladih iz Prozora posjetila Rim i Vatikan

  • Napisao/la  RPortal
Skupina mladih iz Prozora posjetila Rim i Vatikan

Mlade osobe iz Prozora u Rami završile su 4. lipnja svoje putovanje u Rim. Sudjelovale su istoga dana i na Angelusu pape Franje te na njegovom podnevnom nagovoru na svetkovinu Presvetoga Trojstva. „Čineći znak križa osjećamo Božji zagrljaj“, istaknuo je tom prigodom Sveti Otac.

Putovanje mladih iz Rame u Rim, od 30. svibnja do 4. lipnja, pripremio je i predvodio župni vikar iz Prozora Josip Antukić. Njima se pridružila i skupina djevojka iz susjednog Uskoplja. Po dolasku su posjetili Branka Jurića, vicerektora Papinskog zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu, koji im je bio pratnja pri obilasku rimskih znamenitosti.

Prvog dana u Bazilici svetoga Petra mlade je pozdravio i veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici NJ. E. gospodin mr. sc. Igor Žontar, a neposredno potom i chargé d'affaires Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici NJ. E. gospođa Tea Zupičić. Kasnije popodne skupini se pridružio i rimski student na specijalizaciji Ilija Jurić, također podrijetlom iz Prozora.

„Nas 48 došli smo u Rim povezati se s našim središtem, upoznati i vidjeti ono o čemu smo čitali i učili. Radujemo se kao mladi što smo dio Crkve“, kazao je za Vatican News župni vikar Antukić. „Želimo zahvaliti na srdačnom gostoprimstvu, ljubaznosti, novim znanjima, organizaciji, trudu i strpljenju“, reklo je nekoliko osoba u ime skupine posjetitelja.

Mladi putnici su se s koferima punim dojmova sretno vratili doma u jutarnjim satima u ponedjeljak 5. lipnja te su izrazili želju da se opet organiziraju ovakva i slična putovanja.

 Branko Jurić, vicerektor Zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu

na vrh članka