Proljeće na Vran planini

Proljeće na Vran planini

Uz njega se vežu mnoge legende, ali i stvarni događaji iz ne baš davne prošlosti. Nekima je služio kao utočište pri bjegu od žandara, kada su iz Hercegovine na svojim leđima prenosili duhan i tako zarađivali za svoj, i život svoje obitelji. Naravno, riječ je o Vran planini. Mnogi kažu ako samo jednom dođete, uvijek ćete mu se vraćati. Došli ljeti ili zimi, uvijek ostanete bez riječi na njegovu ljepotu.

Kao i svugdje i na Vranu svako godišnje doba ima svoje čari i specifičnosti. Ljubitelji planina i prirode s ovom tvrdnjom bi se sigurno složili. Ipak, Vran, uz ljepotu, ima i onu surovu stranu. Bez obzira na opasnosti koje donese zima na Vran planinu, uz mjere opreza, "isplati“ se doći i doživjeti ga kroz sva godišnja doba, pa tako i na prijelazu iz zime u proljeće.

Proljeće na Vranu, potpuno je drukčije od onoga na kakvo smo mi u dolini navikli. Južna strana većinom je bez snijega, ali zato ona sjeverna više podsjeća na prosinac. Kroz fotografije u galeriji ispod teksta, pogledajte kako izgleda početak proljeća na Vran planini.

na vrh članka