HPD "Rama" ponovno na Raduši

  • Napisao/la  RP
HPD "Rama" ponovno na Raduši

Zbog velikog interesa planinara i planinarskih društava za posjet planini Raduši i uspon na Idovac, čestih upita  o stazi i traženju usluga vodiča, vodstvo i dio članovs HPD „Rama“ odlučio se na ponovno markiranje staze kao i postavljanje putokaza koji će olakšati snalaženje i planinarenje bez vođenja nekoga tko poznaje prostor i stazu koja sZahuma vodi na najviši vrh Raduše.

Nastavljajući s planiranim aktivnostima, članovi HPD „Rama“ jučer su organizirali akciju ponovnog markiranja staze „Fenix“ i postavljanja vertikalne signalizacije. Unatoč prilično lošim vremenskim prilikama i kiši koja je u nekoliko navrata padala i prestajala, veći dio planiranoga je završen.

Postavljeni su putokazi na samom početku staze kod Doma Dive Grabovčeve na Zahumu i u podnožju Idovca gdje se razdvajaju staze za Idovac i Rumbočko (Veliko) jezero.

Zbog jake kiše i guste magle u širem području samog vrha, prekinuto je markiranje staze, koje će uskoro, ponovno biti organizirano.

Više puta do sada smo pisali kako su članovi HPD „Rama“ u samo nekoliko godina postojanja Društva, napravili puno na promociji ramskih planina i Rame kao planinarskog i turističkog odredišta.  Planina Raduša postala je hit destinacija. Samo u tijeku prošle godine uz posredovanje HPD „Rama“ Radušu i Idovac posjetilo je tridesetak planinarskih društava s više od dvije tisuće planinara.

Fotografije pogledajte Ovdje

na vrh članka